top of page

Κοιλιά

Στομάχι

Εδώ επεξεργάζονται χωνεύονται οι τροφές ,οι ιδέες ,οι καταστάσεις στη ζωή μας. Είναι μια αποθήκη ( όπως του σπιτιού μας). Η τροφή συσχετίζεται με τα συναισθήματα.

Με πρόβλημα κάτι μέσα μας δεν αποδεχόμαστε. Με έλλειψη αγάπης μπουκώνουμε για να πάρουμε ενδορφήνες ευχαρίστησης. Με έλκος κάτι μας τρώει μέσα μας. Δεν χωνεύουμε καλά το ποιοί είμαστε. Με δυσπεψία πιθανόν να έχει ρουτινιάσει (λιμνάσει) η ζωή μας.

Με ανορεξία-Βουλημία κυρίως έχουμε δυσαρέσκια, θυμό, μίσος για τον εαυτό μας. Αρνούμαστε δηλαδή κάπως την ίδια μας τη ζωή.Αποδοχή του εαυτού μας είναι το εσωτερικό κλειδί.

 

Συκώτι

Καθαρίζει συντηρεί το Αίμα. Καθαρίζει επίσης και τις τοξίνες από τα διάφορα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Μπλοκάρεται με αυστηρές επικρήσεις κατακρήσεις των άλλων και του εαυτού μας ,επίσης όταν μελαγχολούμε ,όταν δεν εκφράζουμε τον θυμό μας . Στο Συκώτι εδράζεται ο πρωτόγονος θυμός. Με αρνητικότητα στη ζωή μας το Συκώτι βγάζει πίκρα , χολή . Η υπατίτιδα είναι έντονη διαμαρτηρία για τον τρόπο που ζούμε .Στο Συκώτη προβάλονται ο θυμός , η επιθετικλοτητα, νευρικότητα, οξυθυμία, ισχυρογνωμοσύνη κ.α. Με προβλήματα έχουμε πολλά αρνητικά συναισθήματα . Ξεκουράζουμε το Συκώτι με γαλήνη και καλοσύνη.

 

Χολή

Οι πέτρες στη χολή μας είναι η κρυστάλλωση της απόγνωσης ,της πίκρας που νιώθουμε, του εκνευρισμού, της μνησικακίας, της δυσαρέσκιας, του φόβου, της επιθετικότητας, της απελπισίας, της απογοήτευσης, κ.α. Με ευαισθησία στην χολή τρομάζουμε εύκολα ,έχουμε κάποια αναποφασιστικότητα, νιώθουμε πως δεν μας εκτιμούν οι άλλοι όσο θα θέλαμε, καταπιεζόμαστε.

Η Χολή δίνει παρόρμηση για ζωή και δίνει ζωτικότητα σε όλα τα όργανα του σώματός μας . Είναι σαν Χωροφύλακας καταστρέφει τις βλάβερές Ενέργειες και σκέψεις .

 

Νεφρά

Αποθηκεύουν Ενέργεια . Φιλτράρουν τα συναισθήματα, τις ιδέες και τα πρότυπα εξαπάτησης του εαυτού μας (ψέματα στον εαυτό μας). Μαζί με την Χολή (που ανεβάζει την παρόρμηση) δίνουν ζωτικότητα, αινθουσιασμό , διάκριση , θέληση για δημιουργικότητα.

Θέλουν χαρά, καλή αφωμοίωση της ζωής , ήρεμα συναισθήματα, θετικές σκέψεις.

Με προβλήματα έχουμε προσκολλήσεις σε παλιά πρότυπα συμπεριφοράς , ανέκφραστους θυμούς (πέτρες) . Επιβαρύνουν τις φλεγμονές στις αρθρώσεις ,τους τένοντες, τα μάτια ,τον λαιμό . Τα επιβαρύνουμε με πολύ δουλειά, κρύο, πολύ σεξ ,κακή διατροφή (πολύ νερό), στρες ,αυτοαπόρριψη κρύα ποτά, αυπνοία, εκτός βιορρυθμών, με αγένεια , αυταρχισμό ,νευρικότητα, φόβο (αδρεναλήνη), αναποφασιστικότητα, ντροπαλότητα, με φόβο για αποτυχία, νευρικές κινήσεις ,ξαφνιάσματα (κρυσταλολοποιούνται σε πέτρες). Η δημιουργική έκφραση της Ενέργειας ''σπάει τις πέτρες''.

Τα ανακουφίζουμε με ξεκούραση , καλό ύπνο. Τρεμάμενη φωνή ίσως αδύνατα Νεφρά. Τα Νεφρά τροφοδοτούν τα οστά μας (οστεοπώροση)

Πολύς Ιδρώτας ίσως καταπιεσμένα Νεφρά. Με σακούλες στα μάτια ίσως πολλά υγρά και με μαύρους κύκλους ίσως τα ξεζουμίζουμε .

 

Ουροδόχος Κύστη

Αποθηκεύει νερό . Αποθηκεύει και ελευθερώνει επίσης και τα παλιά συναισθήματα, σκέψεις , παλιά αντικείμενα .

Με προβλήματα έχουμε ίσως προσκόλληση σε παλιά συναισθήματα.

Κυστίτιδα. Κατακρατείς ούρα ,αρνητικά συναισθήματα, ανέκφραστους φόβους, κακή αφωμοίωση ζωής . Τρως πολύ μερικές φορές για να κρατήσεις την αυτοαπορριψή σου .

Με μόλυνση ίσως κρατούμε παλιούς θυμούς .

Ουρολοίμοξη διατηρούμε ίσως αρνητικές σκέψεις για την σεξουαλικότητα.

Τα Νεφρά στηρίζουν την ουρ. Κύστη , ο φόβος την αποδυναμώνει ( κατουργιόμαστε).

Ο πανικός, η κόπωση, οι πόνοι στη μέση και στα γόνατα σχετίζονται με την Ουρ. Κύστη.

 

Πάγκρεας

Εξισορρόπηση σακχάρου Ινσουλίνης . Έχουμε γλύκα στη ζωή μας ή όχι?

Η ανάγκη να ελέγχουμε τα πράγματα οδηγεί στον Διαβήτη.Μειωμένη αγάπη εαυτού.

Διαταραχές . Δεν χαιρόμαστε αρκετά, δεν αντιλαμβανόμαστε καλά τα μαθήματα της ζωής.

Το Παγκρεατικό υγρό εκχύνεται στο 12δάχτυλο

Με υπεργλυκαιμία έχουμε θλήψη ,απαγοήτευση, κόπωση.

Με υπογλυκαιμία αγωνία, εχθρότητα , μανιακή συμπεριφορά.

 

Έντερα

Απορροφά- αφομοιώνει ή όχι τις τροφές . Παίρνω ή όχι οφέλη από την ζωή. Αποβάλω παλιά πρότυπα Ζωής, παλιές ιδέες.

Εγκέφαλος -Έντερα έχουν ίδιους βλενογόνους. Η όποια αταξία κάτω είναι ανάκλαση της πάνω.

Δυσκοιλιότητα. Γαντζωμένοι στα παλιά για να ελέγχουμε την ζωή. Φοβόμαστε να αλλάξουμε γι΄αυτό δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε και να αλλάξουμε εύκολα .Πιστεύουμε πως πάντα έχουμε στερήσεις. Οι σχέσεις μας έχουν πόνο , κρατάμε παλιά ρούχα.... Ο φιλάργυρος είναι ευάλωτος στην δυσκοιλιότητα.

Διαχωρίζει τα στεραιά- υγρά .Το καλό- κακό. Δίνει ζωτικότητα ανανεώνει.

Με δυσκοιλιότητα ίσως τσιγκούνηδες ,σίγουρα όμως δεν έχουμε αίσθηση αφθονίας. Παραμένουμε μπλοκαρισμένοι σε παλιές σχέσεις , συνήθειες. Κρατάμε παλιά ρούχα.

Διάροια. Θέλουμε να ξεφορτωθούμε καταστάσεις, πρόσωπα χωρίς να διδαχθούμε, που όμως δεν το ψάχνουμε . Φόβος επιθυμία να απομακρυνθούμε από κάτι από κάποιον.

Κόλον. Απελευθερώνει τα περιτά. Με φόβο παρεμποδίζεται η λήθη του παρελθόντος και είμαστε μπλοκαρισμένοι παγωμένοι. Παγωμένα συναισθήματα και πρότυπα ζωής. Μόνο ο φόβος μπλοκάρει την ενέργεια.

Λ. Έντερο Διαχωρίζει τις τροφές σε χρήσιμες και απόβλητα . Επηρεάζεται από αρν. Σκέψεις . Υπερκινητικότητα, τρώνε γρήγορα, δύσκολα χαλαρώνουν. Αφομοιώνουν άσχημα τα γεγονότα της ζωής .

Ευσυγκινησία. Αυτόματο ξέσπασμα από κάτι μικρό. Αναστατώνεσαι , μπλοκάρεις, φόβος αντιμετώπισης καταστάσεων . Παραλύουν τα νεύρα , αναστατώνονται και πολλά άλλα όργανα . Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της ζωής.

Εντερίτιδα. Πρίξιμο φλεγμονή του βλενογόνου. Με ανεκπλήρωτες επιθυμίες ,στρες, διαταραχή, κακή αφομοίωση γεγονότων .

Ορθοκολίτιδα. Φλεγμονή του ορθού . Κάτι μέσα μας δυσαρμονεί. Δεν χωνεύουμε δεν αντιλαμβανόμαστε κάτι. Δεν έχουμε χαρά και ακινητοποιούμαστε με μια φλεγμονή στον πρωκτό και αιμοραγούμε .Εκδηλωνόμαστε με ''δάκρυα αίματος''. Χρειαζόμαστε ηρεμία , ενδιαφέροντα στη ζωή. Αλλαγές συμπεριφοράς, καλή χώνευση της ζωής μας. Τότε οι Πνεύμονες και το Π. Έντερο θα λειτουργούν σωστά και τέρμα η Παχυσαρκία.

Δυσπεψία. Λίμναση της ζωής. Αίσθηση υπερβολικής συσώρευσης (καταστάσεων ) που ένας εμετός θα μας ανακουφίσει. Χρειάζονται βαθύτερες αλλαγές στη ζωή μας

Τυμπανισμός .Φουσκώνει , σκληραίνει η κοιλιά Είναι αντίδραση σε κάποιον φόβο , προσβολή....Το Π.Έντερο χάνει την ευλυγησία του, απομονώνεσαι και σκληραίνεις και εσύ. Πολλοί εδώ γίνονται ''πέτρα''.....

Οι περιτές σκέψεις είναι καταστροφικές για τον εγκέφαλο όπως και τα περιτώματα για το Π. Έντερο. Δυσκολία επικοινωνίας ,έκφρασης το επιβαρύνει . Απελευθέρωση από παλιά πρότυπα .

Ευσυγκινησία. Αυτόματο ξέσπασμα από κάτι μικρό. Αναστατώνεσαι , μπλοκάρεις, φόβος αντιμετώπισης καταστάσεων. Παραλύουν τα νεύρα , αναστατώνονται πολλά άλλα όργανα .

Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της ζωής.

 

Ηλιακό Πλέγμα.

Σχετίζεται με παλιά αρν. Συναισθήματα, εθισμούς. Εδράζονται τα συναισθήματα του δυναμισμού μας (θάρρος, αυτοεκτήμηση ...) . Αποθηκεύονται οι τραυματικές εμπειρίες , αίσθηση σφυξίματος (κλωτσιά στο στομάχι). Είναι το 3ο Ενεργειακό Κέντρο .

Κάτι που κάνουμε με υπερβολή ίσως είναι από υποσυνείδητη προσπάθεια να μην εξωτερικευθούν κάποιες αδυναμίες μας (με ανασφάλεια υποσυνείδητα κάνουμε κάτι να αποκρύψουμε την ανασφάλεια αυτή). Πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό και να το εξωτερικεύσουμε .

Δέκτης – Αγωγός πληροφοριών συναισθηματικής φύσεως ( αύρα , βιοενεργειακό πεδίο)

Ανοιχτό Δεκτικό σε ουδέτερες , ενδυναμωτικές πληροφορίες

Κλειστό ή σφυγμένο Άρνηση των πληροφοριών

Ο πόνος όχι από τραυματική εμπειρία αλλά από αντίσταση στην κατάσταση

 

bottom of page